Belevenis-tafel voor Mooi… van Abrona

gedoneerd: € 0 | doel: € 8000 Doneer nu

Voor cliënten die zo afhankelijk zijn van anderen is de belevenistafel een uitkomst. Het vergroot de eigen regie en daardoor ook het welbevinden. De tafel is een interactief scherm die een spelletjes aanbod heeft maar ook beelden laat zien die passen bij de interesse en mogelijkheden van de cliënten. Zo zijn er ook reken en taal modules die meer gericht zijn op de ontwikkeling en educatie. Andere spelvormen zijn meer gericht op zintuigelijke activering door bv met een vinger op het scherm alle vlinders te verzamelen of voor mensen die minder mogelijkheden hebben: het kijken naar beelden die zij prettig vinden. De tafel is geschikt voor individueel gebruik maar ook voor groepjes stimuleert het om met elkaar bezig te zijn.

Veel cliënten vinden het fijn om met een klein groep (zonder begeleiding) iets samen te kunnen doen dat aansluit bij hun mogelijkheden en behoefte. Samen een spel spelen en lol beleven. Anderen vinden het juist prettig om even alleen iets te doen zoals bijvoorbeeld kijken naar bewegende beelden om te ontspannen of om te leren (rekenvaardigheden)

Doordat het aanbod van zintuigelijke activering wordt vergroot zie je op verschillende gebieden vooruitgang. Het stimuleert bewegingen met armen en handen waardoor ook het reactievermogen en doorbloeding gestimuleerd wordt. Daarnaast zie je mensen lachen om de beelden, het roept emoties op. De spellen dagen uit, de cliënten worden actiever en staan meer open voor contact.

De belevenistafel is daarom een hele mooie aanvulling op het aanbod dat Mooi… van Abrona biedt op de Cultuurcampus. De tafel is mobiel en kan daardoor efficiënt worden ingezet.
De cliënten zijn al in actie gekomen en verzamelen statiegeldbonnen bij de plaatselijke supermarkten. Ze gaan er helemaal voor! Doet u met ze mee?

Recente wensen

Kiremko hoofdsponsor Abrona tijdens de Social Run

Team Abrona (cliënten en medewerkers) doet dit jaar voor de eerste keer mee aan de social run van 20... Lees verder
gedoneerd: € | doel: €
NAN%

Houtwerkplaats Robberse Eiland Loosdrecht

De houtwerkplaats van Robberse Eiland is nu een schuur met wat gereedschap. Dat kan anders! Begeleiders van Robberse eiland... Lees verder
gedoneerd: € 0 | doel: € 14000
0%

Belevenis-tafel voor Mooi… van Abrona

Voor cliënten die zo afhankelijk zijn van anderen is de belevenistafel een uitkomst. Het vergroot de eigen regie en... Lees verder
gedoneerd: € 0 | doel: € 8000
0%
Bekijk alle wensen