Gewichtsloosheidsimulator

gedoneerd: € 33426 | doel: € 33426 Doneer nu

Door de sluiting van het zwembad op het Sterrenbergterrein in Huis Ter Heide kan de afdeling fysiotherapie niet meer alle behandelingen bieden die goed zijn voor de cliënten.
Juist voor cliënten die niet zelfstandig kunnen bewegen, doordat ze in een rolstoel zitten of aan het revalideren zijn, bood het zwembad tal van mogelijkheden om te oefenen met bewegen.

De gewichtloosheidssimulator biedt de mogelijkheid om het lopen te trainen waar dat anders niet mogelijk is. Rolstoel gebonden cliënten kunnen een vorm van lopen en staan ervaren met alle gezondheidsvoordelen van dien. (Betere bloedsomloop, sterkere botten, betere ventilatie van de botten etc)
Met de simulator kan ook onderzoek worden gedaan naar het loopvermogen en de conditie van de cliënten. De resultaten worden gebruikt om cliënten te helpen bij de keuzes die ze maken bij de regie over hun leven, bv sport of andere lichamelijke activiteiten.

Een cliënt mocht een keer de simulator uitproberen, haar reactie:
Ik werd heel blij van het apparaat, omdat ik weer kon lopen. Als jullie hem krijgen, mag ik dan weer op staan en lopen?”

Recente wensen

Houtwerkplaats Robberse Eiland Loosdrecht

De houtwerkplaats van Robberse Eiland is nu een schuur met wat gereedschap. Dat kan anders! Begeleiders van Robberse eiland... Lees verder
gedoneerd: € 0 | doel: € 14000
0%

Belevenis-tafel voor Mooi… van Abrona

Voor cliënten die zo afhankelijk zijn van anderen is de belevenistafel een uitkomst. Het vergroot de eigen regie en... Lees verder
gedoneerd: € 0 | doel: € 8000
0%

Oud ijzer wordt nieuwe fiets

Begeleiders(tevens oud ijzer handelaren), Peter Goes en Joop Langerak: “Na duizenden kilo’s oud ijzer te hebben verzameld en ingeleverd... Lees verder
gedoneerd: € | doel: €
NAN%
Bekijk alle wensen