Gewichtsloosheidsimulator

gedoneerd: € 33426 | doel: € 33426 Doneer nu

Door de sluiting van het zwembad op het Sterrenbergterrein in Huis Ter Heide kan de afdeling fysiotherapie niet meer alle behandelingen bieden die goed zijn voor de cliënten.
Juist voor cliënten die niet zelfstandig kunnen bewegen, doordat ze in een rolstoel zitten of aan het revalideren zijn, bood het zwembad tal van mogelijkheden om te oefenen met bewegen.

De gewichtloosheidssimulator biedt de mogelijkheid om het lopen te trainen waar dat anders niet mogelijk is. Rolstoel gebonden cliënten kunnen een vorm van lopen en staan ervaren met alle gezondheidsvoordelen van dien. (Betere bloedsomloop, sterkere botten, betere ventilatie van de botten etc)
Met de simulator kan ook onderzoek worden gedaan naar het loopvermogen en de conditie van de cliënten. De resultaten worden gebruikt om cliënten te helpen bij de keuzes die ze maken bij de regie over hun leven, bv sport of andere lichamelijke activiteiten.

Een cliënt mocht een keer de simulator uitproberen, haar reactie:
Ik werd heel blij van het apparaat, omdat ik weer kon lopen. Als jullie hem krijgen, mag ik dan weer op staan en lopen?”

Recente wensen

Samen kerst vieren bij Abrona

Op eerste kerstdag kwamen meer dan 100 mensen bij elkaar om kerst te vieren. Stichting Franklin heeft samen met... Lees verder
gedoneerd: € | doel: €
NAN%

Motomed Reiger

Ook in woonvoorziening De Reiger in Maarssenbroek staat bewegen hoog in het vaandel. Samen met de cliënten is er... Lees verder
gedoneerd: € 0 | doel: € 4000
0%

Zo graag op de fiets!

De bewoners van Edelhertlaan in Driebergen hebben onlangs een proefritje gemaakt op een duofiets in de wijk Sterrenberg. Sindsdien... Lees verder
gedoneerd: € 7300 | doel: € 7300
100%
Bekijk alle wensen