Hagelslagfan bezoekt tijdens de Prokkelweek fabriek De Ruijter

Ulco is een ervaren inpakker bij UW bedrijf in Utrecht en een enorme hagelslagfan. Elke dag doet hij hagelslag op zijn brood. Toen in de cliëntenraad de vraag gesteld werd: “Waar zou je heel graag eens willen rondkijken of wie zou je heel graag willen ontmoeten?”, wist Ulco het gelijk. Hij wil naar De Ruijter fabriek om hier met eigen ogen te kunnen zien hoe dat nu gaat: “Hoe maken ze hagelslag en hoe wordt de hagelslag ingepakt?” Met zijn wens stak hij nog 3 andere huisgenoten aan die ook heel graag bij De Ruijter willen kijken.
Om deze wens mogelijk te maken, bedachten we dat we aan De Ruijter gingen vragen of ze mee willen doen aan de Prokkelweek, de week waarin allerlei ontmoetingen plaatsvinden tussen mensen met en zonder verstandelijke beperking. Dit idee vonden ze bij De Ruijter zo leuk dat de 4 Abrona huisgenoten op woensdag 14 juni werden uitgenodigd voor een rondleiding door de fabriek.
Het werd een geweldige ochtend. Na een hartelijk welkom, leuke kennismaking onder genot van een kopje koffie, kregen we een korte uitleg wat er in de fabriek, behalve de hagelslag nog meer wordt gemaakt.
Daarna trokken we de veiligheidsschoenen aan, witte jassen aan, haarnetjes op, oordoppen in, handen wassen en even later stonden we eindelijk in de gigantische fabriekshal. Hier keek iedereen zijn ogen uit: enorme hoge stapels siroopblikken. In de volgende hal roken we meteen de chocolade en zagen we overal pakken hagelslag op de band voorbijschieten. We liepen naar de andere kant van de hal en zagen een enorme bak met chocola. Hier kreeg Ulco antwoord op zijn vraag en kon hij zien hoe allerlei machines van chocola vlokken en hagelslag maken, doosjes automatisch gevouwen worden, hagelslag in de pakken stroomt, ingepakt worden en uiteindelijk op pallets klaar staan om ingeladen te worden in vrachtauto’s.
Als afsluiting van de ochtend liepen we met de werknemers van de fabriek naar de kantine om te lunchen. Natuurlijk met hagelslag!
Bij vertrek stond voor iedereen een tas met de nieuwe naam van de fabriek, gevuld met allerlei artikelen die in de fabriek gemaakt worden. Sinds 20 mei heet de fabriek Colbrand. Mooi dat wij dit nu als een van de eersten weten.
Bij thuiskomst vatte Ulco de ochtend nog een keer samen: “Een geweldige ervaring en wat een ontzettend aardige mensen.”
Marcel en Janko, heel hartelijk dank voor de fantastische rondleiding en uitleg!

Terug naar overzicht

Recent nieuws

Oud ijzer wordt nieuwe fiets

Begeleiders(tevens oud ijzer handelaren), Peter Goes en Joop Langerak: “Na duizenden kilo’s oud ijzer te hebben verzameld en ingeleverd bij de ijzerwerf, heeft Abrona Benschop met de opbrengst daarvan een elektrisch aangedreven duo fiets aangeschaft. Dit is in samenwerking gedaan met Vrienden van Abrona die, nadat wij de helft... Lees verder

Samen kerst vieren bij Abrona

Op eerste kerstdag kwamen meer dan 100 mensen bij elkaar om kerst te vieren. Stichting Franklin heeft samen met 25 vrijwilligers een bijzonder feest georganiseerd. Naast een heerlijk kerstdiner kon er gezongen worden op het podium en werd er gedanst. Uiteraard mocht de kerstbingo niet ontbreken en zijn een... Lees verder

Atelier 8 gaat voor creatief!

Aan de rand van winkelcentrum Vleuterweide staat de Cultuurcampus. Mooi..van Abrona is 1 van de gebruikers van dit gebouw. Mooi biedt diverse vormen van activering aan waarbij rekening wordt gehouden met de mogelijkheden van de client en daar waar mogelijk wordt de verbinding met de wijk gezocht. Atelier 8... Lees verder
Bekijk alles