Een bedfiets voor revalidatie op maat

De afdeling fysiotherapie zag het afgelopen anderhalf jaar het aantal bedlegerige bewoners toenemen. Juist voor deze groep mensen is het van groot belang dat behandeling plaats kan vinden om de revalidatie te bevorderen. De bed fiets biedt de volgende mogelijkheden:

  1. Om laagdrempelige conditie en kracht in de armen en benen op te bouwen.
  2. Het behouden van beweeglijkheid in de gewrichten bij cliënten die bedlegerig zijn inactief zijn geworden.
  3. Het verbeteren van de doorbloeding bij cliënten die decubitus wonden hebben maar ook trombose kan voorkomen worden.

 

Omdat bij veel cliënten in de quarantaine tijd / IC/ziekenhuis opname de mobiliteit zo is afgenomen is het erg belangrijk om dit laagdrempelig weer op te kunnen bouwen. Hier biedt een bed-fiets de ideale uitkomst.

Recente verhalen Bekijk alles

De bedfiets maakt behandeling op bed mogelijk

De afdeling fysiotherapie heeft de afgelopen anderhalf jaar te maken met een toename van cliënten die vanwege Corona op de IC hebben gelegen of een hoop mobiliteit hebben ingeleverd door quarantaine periode thuis. We zien dat hierdoor de mobiliteit afneemt. Ook de loopvaardigheid, staande transfers, kracht in het gehele lichaam is hierdoor afgenomen.

Ontmoetingstuin Kockengen een succes!

In 2021 zijn we gestart met een crowdfundingsactie 'samen-voor-de-buurt' in samenwerking met de Regiobank Kockengen. Dit leverde heel veel donaties op maar bovenal heel veel lieve betrokken reacties van inwoners uit het dorp. Eind november wordt de tuin feestelijk geopend en dan is heel de buurt van harte welkom!

Johan: “Thank you for the music”

Johan kan niet zonder muziek. Hij droomde al jaren van een eigen keyboard.
Eindelijk is zijn wens uitgekomen en kan thuis op alle momenten van de dag spelen.
Muziek is belangrijk voor Johan, het helpt hem door moeilijke tijden heen. Ook heeft Johan ontdekt dat hij andere mensen blij kan maken als hij komt spelen.