Een bedfiets voor revalidatie op maat

De afdeling fysiotherapie zag het afgelopen anderhalf jaar het aantal bedlegerige bewoners toenemen. Juist voor deze groep mensen is het van groot belang dat behandeling plaats kan vinden om de revalidatie te bevorderen. De bed fiets biedt de volgende mogelijkheden:

  1. Om laagdrempelige conditie en kracht in de armen en benen op te bouwen.
  2. Het behouden van beweeglijkheid in de gewrichten bij cliënten die bedlegerig zijn inactief zijn geworden.
  3. Het verbeteren van de doorbloeding bij cliënten die decubitus wonden hebben maar ook trombose kan voorkomen worden.

 

Omdat bij veel cliënten in de quarantaine tijd / IC/ziekenhuis opname de mobiliteit zo is afgenomen is het erg belangrijk om dit laagdrempelig weer op te kunnen bouwen. Hier biedt een bed-fiets de ideale uitkomst.

Recente verhalen Bekijk alles

Duofiets voor locatie Zuiderbreedte

Dankzij een gift van DDM demontage B.V. kon locatie Zuiderbreedte een prachtige fiets aanschaffen. Inmiddels zijn er al heel wat kilometers afgelegd in de omgeving van De Meern.

Jubileumjaar Abrona in 2023

In 2023 bestaat Abrona en de Vrienden van Abrona 25 jaar. Om dit te vieren willen we de clienten van Abrona extra in het zonnetje zetten. Daarvoor kunnen we nog wel wat hulp gebruiken!
Heb je een goed idee hoe de clienten kunnen verrassen? Laat het ons weten!

Langspeelplaat-tafel voor de Kosmostuin

Een mooi voorbeeld van Social Return waarbij Oizo het mogelijk maakt dat clienten van Abrona en wijkbewoners elkaar kunnen ontmoeten en ook op een leuke manier gestimuleerd worden om te bewegen.