Huis ter Heide

Sportruimte Planetenlaan

24-05-2023

De locatie Planetenlaan wil van de ongebruikte separeerruimte een plek maken om te bewegen. Ruim 25 bewoners kunnen hier gebruik van maken. Bewegen is essentieel en doordat de bewoners grotendeels afhankelijk zijn van de begeleiding moet het aanbod zo laagdrempelig mogelijk zijn.

Snoezelruimte Kosmos

16-01-2023

De Snoezelruimte van de Kosmos is bijna 30 jaar oud en is toe aan vervanging.
Een snoezelruimte is een veilige plek waar het meubilair en de materialen helemaal gericht zijn op zintuigelijke activering.
Alles is gericht op het creëren van een ontspannen en veilige ruimte die helemaal aangepast kan worden op de behoefte van de cliënten.

Meer bewegen dankzij het Fietslabyrint

07-07-2022

Een fietslabyrint biedt naast beweging ook een fietsbeleving voor mensen die niet zelfstandig kunnen fietsen. Wil je door Utrecht fietsen? Stap maar op de fiets? liever door de straten van Milaan fietsen? Geen probleem! Met de knoppen links en rechts biedt de fiets ook nog de mogelijkheid om bepaalde bezienswaardigheden te bezichtigen onderweg. Zo wordt bewegen steeds leuker!

Dieren op bezoek

12-01-2022

De bewoners van Orionplein zijn dol op dieren. Helaas zijn huisdieren niet toegestaan op de woning. Daarom willen we de dieren naar Orionplein halen. Het zou zo fijn zijn als we 1 x per maand de bewoners kunnen trakteren op een bezoekje van een paar honden, katten en konijnen.

Relax stoel Uranushof

12-01-2022

Een relax stoel is een extra comfortabele stoel waar clienten tot rust kunnen komen. Deze stoel heeft ook een sta-op functie om gemakkelijk op te staan. Zeker voor bewoners die wat moeilijker ter been zijn komt dat goed van pas.

Relax badkamer

12-10-2021

Een badkamer is meer dan alleen een plek om je te kunnen wassen. Juist voor mensen met een verstandelijke beperking is het fijn een plek te hebben waar je kunt ontspannen en tot jezelf te komen. Door de juiste materialen, kleuren en geuren te gebruiken creëer je sfeer die past bij de behoefte van de cliënten.

Duofietsen Abrona

16-02-2020

Niets is leuker dan fietsen! Maar als fietsen niet haalbaar is en bewegen in huis snel saai wordt… wat doe je dan? Het fietslabyrint heeft de oplossing bedacht!

Inschrijven nieuwsbrief:

Nieuwsbrieven: