Wie zijn wij?

De stichting Vrienden van Abrona staat voor de kracht van vriendschap in de onvoorwaardelijkheid van er voor elkaar zijn. In voor- en tegenspoed, omdat de een soms wat meer heeft dan de ander.  Vrienden helpen elkaar zich te ontwikkelen, inspireren elkaar en steken elkaar een hart onder de riem.

Vrienden van Abrona werft financiën en vrijwilligers om kleur te geven aan het leven van mensen met een verstandelijke beperking. Want iedereen wil kleur in zijn leven!

dromenAbrona en de stichting Vrienden van Abrona
Abrona is een professionele organisatie die (bedrijfsmatige) hoogwaardige zorg verleent aan mensen met een verstandelijke beperking.

Ook Abrona, net als alle andere zorginstellingen, voegt zich naar een nieuwe maatschappelijke realiteit waarin met minder geld meer zorg moet worden geleverd. Hierbij wordt steeds meer beroep gedaan op een moderne civil society, waarbij burgers en organisaties zich inzetten voor een gemeenschappelijk belang, in ons geval een hoger welzijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

Een mooie kans om als (nieuwe) vrienden betekenisvol voor elkaar te zijn!

Dromen verbreden je wereld
Ieder mens heeft dromen. In onze dromen liggen verlangens, wensen en doelen verborgen.
Een mens zet zich in om zijn dromen te verwezenlijken. Het uitvoeren van dromen verbreedt je wereld en geeft kleur aan je leven.
Dit is voor mensen met een verstandelijke beperking vaak niet mogelijk.
Zij zijn niet zelfredzaam en afhankelijk van anderen.
Maar ook zij willen hun eigen keuzes maken, hun dromen waar maken. Het leven kleuren.
Een aangepaste fiets om te genieten van de natuur of een cursus informatica om dat boek te schrijven. Zo breed als onze doelgroep is, zo divers zijn hun wensen.

De stichting Vrienden van Abrona zet zich met hart en ziel in om deze wensen, verlangens en doelen van cliënten van Abrona te verwezenlijken.
Wij zijn op zoek naar nieuwe vrienden. Omdat nieuwe vrienden nog meer kleur brengen.
Wij zoeken vrienden in organisaties, fondsen en iedereen die betekenisvol wil zijn voor mensen met een verstandelijke beperking.

De wensen van de cliënten van Abrona zijn ondergebracht onder vijf icoontjes;
welzijn, ontspanning, verzorging, beweging en ontwikkeling. Je vindt de actuele wensen hier.
Hartverwarmende verhalen over uitgekomen dromen vind je hier.

Wilt u vriend worden? Wij ontmoeten u graag.
Wilt u meer weten over de mogelijkheden die Vrienden van Abrona uw organisatie kan bieden?
Neemt u dan contact op met Wilke Sloesarwij, Fondsenwerver stichting Vrienden van Abrona.